HiFi2you Banner11

Hifi branchen snyder dig !

Mere
1 år 2 måneder siden - 1 år 2 måneder siden #16908 af Thomas
Som overskriften lyder, så er det efterhånden bevist at mange af de forskelle man oplever med lyd i sit hifisetup, er noget der sker inde i hovedet på en selv.
Altså får man "uheldigvis" bildt sig selv ind, eller manipuleret sig selv til at høre en forskel der ikke er der.

Min påstand kommer af de test der er lavet her på siden, test der er lavet på youtube (f.eks Ethan Winers Null tester) og Amir´s mange test på ASR.
Ja og så lige den meget overbevisende fejl"test" i storkøbenhavns hifiklub ---> Link til artikel

Modbeviser af alle testene findes der ingen af, men der findes mange forsøg på at fortælle at testene ikke dur.

Modarbejdet af mine test her på siden er f.eks Lydjørgen der mente at det var gamle computere jeg brugte selvom det var bærbare med 2,2 ghz i5 processor og 8 gb ram.
Da han fandt ud af det, så var det udstyret jeg brugte mellem de 2 bærbare der ikke var godt nok.
Jeg fortalte så og uploade 2 filer hvor man skulle udpege hvilken der var helt original, altså rippet fra CD direkte ned på harddisk og hvilken der var rippet ned på harddisk og overført til den anden bærbare pc via udstyret; USB konverter, AD, DA konvertere og en minimixer.
Men ingen kunne høre forskel på de 2 filer, så det benyttede udstyr må man antage er godt nok.

Næste "anklage" var at lydforskelle forsvandt ved optagelse, altså har kabler, kondensatorer, sølvpapir osv intet at sige når man optager lyden fra pc til en anden pc eller fra cd til pc.
Javel ja.
Næste undskyldning for at man ikke kunne vise forskelle på den måde, var at det er lyden ud af højttalerne der var forskellen, altså man kunne kun høre forskellen når den kom ud af højttalerne.
Ja men så må man jo lave sådan et forsøg og her blev lyden ud af højttalerne optaget og der blev lavet målinger, men også her udeblev forskellene.
Der var ikke en eneste der kunne udpege forskelle hverken fra pc til pc, cd til pc, eller når lyden kom ud af højttalerne.

Men Lydjørgen er jo ikke den eneste, for Kaj gjorde også alt for at fortælle at testene ikke var noget værd og det var med næb og klør.
Kaj havde jo selv lavet målinger af kabler, men når folk så finder ud af at de målte forskelle ikke har nogen betydning overhovedet, så falder det "lidt" til jorden.
Kaj mente f.eks at musikken der blev brugt til testene ikke var god nok, altså at testene ikke blev bedre end indspilningen. Ja der skal jo findes noget at pege på når man får lidt modstand der går mod flere års indbildning.
Musikken der blev brugt, har været noget andre har anbefalet eller noget jeg selv fandt. Kaj blev opfordret til at komme med et bud på brugbar musik, men der kom aldrig et bud.
Og man kan jo så tænke, skal musikken/indspilningen virkelig være så speciel god for at vise de forskelle som millioner har bildt sig selv ind i mange år ?
For 25 år siden var der også "forskelle" på signalkabler, men indspilnings kvaliteten og afspille mediet var da ikke som i dag, men de påståede forskelle var mindst lige så store.
Sagt på en anden måde, skal indspilningen faktisk være dårlig for ikke at der skulle være en forskel, ifølge :whistle: .

Men hvor er modbeviserne mht testene her, testene på youtube, testene på ASR ?

Tager vi JanHP´s skjulte 10 sekunder, så er det 100% sikkert at hvis "de meget vidende" havde kunnet spore hvor de 10 sekunder var placeret, så var det blevet fortalt, enten her, eller på et andet forum, evt en hjemmeside/blog. Men der kom intet bud på de 10 sekunder, for der var ingen der kunne finde dem.
Der findes ikke engang en blindtest af signal eller strømkabler hvor resultatet var klart - altså med fordel til forskellene.

Ud over det, så skal der snydes ved demo af strøm og signalkabler og i nogle tilfælde snydes der så meget at det er så indlysende at videoen af det bliver pillet ned fra youtube igen.
Der bliver snydt på den måde at hver gang der skiftes til et dyrere kabel, så får volumen lige et ekstra hak opad. Får volumen ikke det hak opad, så vælges der et andet musikspor, evt med samme nummer, men som er lidt højere indspillet.
Lidt højere niveau = mere af det hele = opfattes som bedre.

Her finder man også tit forskellen på 2 forstærkere (eller andet).
2 vidt forskellige forstærkere kan bringes til at spille så ens, at ingen kan høre forskel og det gøres ved at sørge for 100% ens niveau og sørge for at forstærkeren er langt fra klippegrænsen.
Jo, der kan sagtens være forskel på forstærkere, men det er i de fleste tilfælde belastningen (højttaleren) der gør forskellen.

Til slut i dette indlæg vil jeg poste denne video som er en optagelse af lyden ud af højttalerne som står en meter fra mikrofonen (Umik-1).
Opsætningen er sådan at der er 2 højttalere der spiller samme signal (højre kanal)
Og hver 10. sekund skiftes der mellem de 2 højttalere.



Den ene højttaler spiller på en integreret klasse a/b forstærker med et enkelt kobber (Belden) signalkabel fra cd-afspilleren (Pioneer dv 989)
Den anden højttaler spiller på en (Brokoblet) klasse D effektforstærker der har et standard kabel med XLR og RCA stik + hjemmelavet alu/kobber signalkabel + et signalkabel lavet af RG 179 light, de 3 signalkabler er samlet med y-led fra Thansen.



Kablerne kunne såmænd ha kostet 3000,- stk og spørgsmålet er så om man ville give 3000,- eller måske 30.000,- for den forskel der høres i videoen.
Eller det vil sige den forskel som ikke kan høres :-D

Indtil videre er der 3 der har turdet stå frem og erkende at der faktisk ikke er forskel på signalkabler (og strømkabler), mens andre gør alt for at mane de 100% klare beviser i jorden og det sker evt med direkte tåbeligheder. Men alle kneb gælder når det handler om at få folk til at tro !

Forskel på højttalerkabler kan der godt være da det afhænger af højttalerens impedans, kablernes længde og dets tværsnit.
Forskel på 2 højttalerkabler med samme tværsnit og længde er der der imod ikke, med mindre det ene er knækket midt over :-)

Og mht Lars Kristiansen som Boydk nævner i anden tråd, så får jeg også knopper af den mand, knopper af hans smil som næsten taler for sig selv (Jeg får penge for at tage røven på folk)
Men jeg får også knopper af de personer der fremstiller sig selv som utrolig dygtige, meget vidende, til tider arrogante, men i hvert fald personer der burde vide bedre mht signal/strømkabler, som bliver ved med at komme "idéer" og skriverier om hvorfor et kabel kan gøre en forskel. . . . . . . . som ingen kan høre.ohnono
Man kan forstå at en producent eller en forhandler ikke vil erkende at der ingen forskel er (det siger næsten sig selv), men den helt almindelige bruger ??? Handler det ikke blandt andet om ikke at bruge penge på unødvendig dyre ting ?

En forretning måtte erkende at der ingen forskel var på HDMI kabler. Signalet er digital og sammenligneligt med USB.
USB kabler er der også lavet forsøg med og ikke engang en USB forlænger lavet af 0.75 mm2 billigt højttalerkabel var der nogle der kunne høre, alligevel hører flere personer stadig store forskelle på USB kabler og fortæller vidt og bredt om det.



Husk nu på at det er strøm og spænding der løber i kablerne og ikke lyd ;-)
Strøm og spænding bliver først til lyd når det når højttalerne og her kan der være enorme forskelle (incl rummet)

Det meste sker oppe i hovedet, kan understreges yderligere af at et orkester spiller endnu bedre sammen efter en modificering af en forstærker.

Sammenligningen med clairvoyance som jeg har skrevet før, er ikke helt ved siden af.
Jo mere besat du er af det (clairvoyance eller hifi), jo mere og nemmere påvirkes man til at se/høre ting der ikke eksisterer.
Og fælles for begge dele er også at det ikke kan bevises.
1500,- for et "klarsyn" eller 10.000,- for en signalkabel = Same shit :-p

God Søndag coffee

_________________________________________________________________________________________________________
Fantastiske undvigelser og fortællinger :-D
Utrolige evner til at snyde sig selv :-)
Sidste redigering: 1 år 2 måneder siden ved Thomas.
Følgende bruger(e) sagde tak: daniels

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
1 år 2 måneder siden #16909 af Gnavpot

Når foden vipper, ved man det er musik :=)

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
1 år 2 måneder siden - 1 år 2 måneder siden #16911 af Thomas
Nu er denne tråd og de andre test tråde set flere hundrede gange og det undrer mig rigtig meget at der ikke er en eneste der har lavet en opstilling noget a la min og prøvet at modbevise det.
Lige så meget undrer det mig at ikke én har lavet en test, en opstilling eller lignende, som viser alle de forskelle som der tales om.

Der er jo ingen grænser for hvilke forbedringer folk hører/oplever, så snart de skifter et signal eller strømkabel.

Som skrevet mange gange før, kan der godt være forskel på højttalerkabler pga tværsnit, impedans og længde, men selv i denne test LINK (Incl målinger) er der ikke entydig resultat.

Der er en lille håndfuld meget hårdnakkede personer med påstande om forskelle, som samtidig prøver at stille alle test, incl dem her på siden, i dårligt lys.
Det disse personer kunne gøre, er at modbevise testene ved selv at lave lignende, eller en test der tydeligt beviser forskelle på signal og strømkabler.

Det har været forholdsvist nemt at vise målinger og afspille musik hvor ingen kunne høre forskel, selvom noget af signalvejen har været sølvpapir, krokodillenæb, lampeledning og billige y-led kontra samme indspilning der er 100% uberørt.
Dem som har en mening om at disse test ikke dur må have en viden om hvordan sådan noget så laves og dermed kunne fremlægge et bevis på en hørbar forskel.

Om ikke andet, så prøv i det mindste at modbevise hvad ham her gør i videoen



Der er selvfølgelig også dem der er ligeglade med test & målinger som gerne vil blive ved med at opleve den forskel påvirkningen ved at skifte kabel kan give og det skal de bestemt have lov til lige så meget de vil.
Og vil man have et tykt flot kabel liggende fordi det er flot, eller for at andre skal se det, så er det bestemt også i orden.

Det er ikke meningen at træde på den almindelige bruger/hifi interesserede/entusiast, men at give et praj om at der rent faktisk ikke er noget forskel.
Trådt på nogle bliver der nok, men det er nærmere at "træde igen" når testene her bliver gjort ubrugelige uden sagligt modspil.
Og ja, så vil branchen nok også føle sig trådt på, men de kan jo så bare fremlægge et bevis på deres påstande.

At der endnu ikke er lavet en ordentlig blindtest hvor strøm og signalkabler blev afsløret/gættet fortæller mere end alt andet, når personer der selv skifter kablerne omgående hører store eller små forskelle. Forskelle hører de og det er helt enkelt fordi det hele sker oppe i hovedet på en selv. ;-)

_________________________________________________________________________________________________________
Fantastiske undvigelser og fortællinger :-D
Utrolige evner til at snyde sig selv :-)
Sidste redigering: 1 år 2 måneder siden ved Thomas.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
1 år 2 måneder siden - 1 år 2 måneder siden #16927 af Thomas
Besvaret af Thomas på emne Branchen snyder dig !
Lydjørgen sammenligner (som altid) lyd med mad og vin, men man kan såmænd sagtens blive snydt med vin også :unsure:



Og her gælder helt det samme -->> Hvad man ved eller ser, det hører/smager man ;-)

_________________________________________________________________________________________________________
Fantastiske undvigelser og fortællinger :-D
Utrolige evner til at snyde sig selv :-)
Sidste redigering: 1 år 2 måneder siden ved Thomas.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
1 år 2 måneder siden #16929 af daniels
Besvaret af daniels på emne Branchen snyder dig !
Du er nu ikke alene.
For nogle år siden var jeg med til at udføre en række tests, for at afdække påstande om forstærkere og kabler etc.
Alle tests afslørede at langt de fleste ting ikke holder vand, og at mange ikke kan høre forskel på diverse "high-end" produkter vs "low-end" produkter.

Nu er vi en lille skare, der er glade for alle de penge vi sparer på kabler, forstærkere og andet gøjl, så vi kan ligge pengene i højttalerne og musikken 8-)
Gider bare ikke bruge tid på den slags pjat mere.

Jeg forstår godt frustrationen, når nogen får "enorme" lydforbedringer ved at skifte strømkabel, eller kommer med mærkelige teorier - stik i mod fysik og videnskab (og logik).
Jeg har stadig jævnligt en debat med folk, der mener at man ikke kan vurdere forskelle ved blindtests... suk...ohnono
Følgende bruger(e) sagde tak: Thomas

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
1 år 2 måneder siden #16930 af Thomas
Besvaret af Thomas på emne Branchen snyder dig !
Ja det er noget "sjovt" noget :-D
Og tak for dit skriveri ;-)

Du kan evt prøve at gå denne tråd igennem når du har lyst -> Tråd

_________________________________________________________________________________________________________
Fantastiske undvigelser og fortællinger :-D
Utrolige evner til at snyde sig selv :-)

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Leveret af Kunena Forum