HiFi2you Banner11

Polemik

  • Nielsen
  • Emne forfatter
  • Gæst
  • Gæst
7 år 7 måneder siden #5644 af Nielsen
Polemik blev oprettet af Nielsen
Sørme om ikke Kaj og undertegnede er blevet verdensberømte i Åbyhøj :lol:

Poul von ½ pris er ude med kløerne igen igen igen.
Bloggeren Poul er næsten berømt for i sin blog, at berige HI-FI verdenen med sin omfattende "tekniske" indsigt, og ikke mindst hans absolut kærlige og retfærdige kritik af fortabte sjæle, som føler lyst til, at debattere på noget som helst er ligner et HI-FI forum.
Det seneste han skriver citerer jeg lige her:

Citat
Det har været rimeligt let for denne ydmyge skribent at forlige sig med tanken om, at alt vores elektroniske isenkram trods alt ikke når den oprindelige akustiske begivenhed meget opover sokkeholderne. Dertil har vi tilbragt alt for forskrækkeligt mange år i den professionelle audioverden, hvor hifientusiaster uvægerligt er aldeles til grin. Og jeg plejer da osse at gå særdeles stille lige netop dér med mine egne tvivlsomme inklinationer her..

Nå, det betyder nu nok altsammen næppe noget for "Kaj" og "Nielsen" og de heldigvis efterhånden kun ganske få andre tvangsmæssigt hyperaktive skribenter, der daglig diverterer med utallige uhyrligt ligegyldige og langtrukne indlæg. Det, som min kone med typisk feminin fornuft kalder "at pisse om kap op af en mur" Hvor al publikum naturligvis forsvinder efterhånden som pis-lugten fra de mest aktive breder sig. Og det er heldigvis forlængst sket, så i den henseende er livet blevet herligt. Fordi naturligvis de allerfleste heldigvis med altså disse triste skæbner har et liv ved siden af hifi.Alle undtagen de helt fortabte som "Kaj" og "Nielsen", der så til held holdes væk fra gaderne imens de forfatter deres megalomane skriblerier om egen uendelig visdom.
Citat slut

Jeg må så nok tilstå, at det nok er mig, der har sat ild til bålet i denne omgang.
Det jeg kom til var, at kommentere Pouls Furman power set-up, som inkluderer en Furman P-6900 power regulator.
Det er et apparat, som skal holde lysnettets spænding konstant i A/V set-ups.
Man kan sikkert godt forestille sig, hvor vildt svingende belastninger der er tale om til koncerter, hvor lys og lyd kræver store strømme i hidsige ryk. Det får lysnetspændingen til at variere, og her har Furman så en fin løsning, som leverer en konstant spænding på f.eks. 230V, selvom lysnetspændingen svinger imellem 188V og 270V.
270V er nok noget der kunne komme fra en generator, vi har ikke den slags på vores lysnet.
Anyways så er det ikke alle apparater der fungerer lige godt på svingende spændinger, så derfor findes der produkter som Furman.

Det jeg så skrev var, at en P 6900 ville støje pga. switcing støj, det kommenterede Poul så således:

Citat
Kan iøvrigt på en anden side læse en kommentar til vores Furman-opstilling af det måske værste spild-kældermenneske (nok endda værre end denne skribent, det vil jeg squ da håbe) Argumentet skulle være, at vores Furman P-6900 via sin switchmode-forsyning skulle total-forurene hele det efterfølgende system. Der er lige den nødvendige korrektion, at spændingsreguleringen sker ved helt gammeldags valg af forskellige tapninger på en transformator-iøvrigt i modsætning til nærmest alle andre spændingsregulatorer af den simple grunbd, at apparetet derved bliver stort og klodset.
Til gengæld influerer vores P-6900 næppe videre på det lydmæssige resultat. Vi har nemlig pga den indgående spændings iboende stabilitet aldrig nogensinde set den skifte tapning.
Afgjort et produkt med uhyre marginal lydmæssig betydning altså.
Citat slut

Ud fra det må man antage, at Poul har forstået P600´s funktion som værende passiv.
Det er sådan set rigtig nok, at der sidder en autoformer, som kan levere step-up og step down spændinger i Furman P 6900, men den hardswitcher altså ikke imellem forskellige punkter på transformerviklingen i takt med belastningen. Det ville da sandsynligvis også give nogle gedigne brag i audio signalet.
Den bruger i stedet noget der hedder en Alternistor, som er i familie med Triacs, som igen er en slags avanceret Tyristor.
Og så er vi henne ved switching teknologien.
Man kan da også se en pænt stor induktor på hovedprintene, hvis man kigger på denne video:


Ud over det, så nedreguleres spændingerne i øvrigt til 2X115V i stedet for 1X230V, hvor så den ene spænding fasevendes, så der opstår en balanceret forsyningspænding imellem de 2 faser på 230V.
Det er smart nok, fordi systemet bliver imunt overfor støj.
Der er så lige et enkelt problem, som man skal være opmærksom på, og det er, at det faktisk ikke er lovligt, at lave den slags derhjemme, idet der i uheldigt fald, kan opstå pænt høje stelspændinger i apparater, som ikke er beregnet til den slags.
Balanceret strøm er kun tilladt i lukkede miljøer, hvor der er kontrol med de tilsluttede apparaters egenskaber.

Men det jeg kom til at nævne, var altså switching støj, fra en regulator som den nævnte Furman, og det står jeg faktisk fast på er korrekt. Hvis man kigger på videoen, så godt 2 min. inde, fortæller manden, at der switches. Og det gør der selvfølgelig, at skifte imellem forskellige taps på en autoformer, er selvfølgelig alt for langsomt og alt for støjende.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

  • Kaj.
  • Gæst
  • Gæst
7 år 7 måneder siden #5645 af Kaj.
Besvaret af Kaj. på emne Polemik

Nielsen skrev: Sørme om ikke Kaj og undertegnede er blevet verdensberømte i Åbyhøj :lol:

Ja, jeg overraskes af hvor lidt der skal til at lave overskrifter ........ Havde vi holdt os i skindet, slukket for computeren og nydt solen havde Poul skullet ud at lede efter vigtige emner til bloggen.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

  • Nielsen
  • Emne forfatter
  • Gæst
  • Gæst
7 år 7 måneder siden #5647 af Nielsen
Besvaret af Nielsen på emne Polemik
Ja for hunden da Kaj.

Men som sagt så var det nok mig, som fik Poul til, at springe til tasterne ved at påstå, at regulatorerne støjer.
Det gør de så også, men det kommer selvfølgelig ikke ud af regulatorapparatet, fordi Furman selvfølgelig filtrerer ganske grundigt efterfølgende pga godkendelser, men så er spørgsmålet hvad det så afstedkommer.

For dem som undrer sig over, hvad i alverden det er for apparater der er tale om, så er det spændingsregulatorer, som skal holde showet kørende under næsten enhver omstændighed. Det er prof grej, som bruges ved koncerter, i studier, biografer osv. som sikrer, at hverken store dyk i lysnetspændingen, som vel i dag er ligegyldige pga. SMPS allevegne, som regulerer mange gange hurtigere end sådan en Furman fidus, men især overspænding som følge af, at man slukker for lys el. lign.
Det sidste kan en SMPS bestemt ikke lide, og nogle apparater kan finde på, at lukke ned eller dø på den konto.

Nu er Furman set-uppet så havnet hjemme hos Poul, hvor det sikkert fungerer fint, bortset fra alle de downsides der følger med den slags isenkram. Men om det slipper igennem hos Poul, må han nok hellere selv undersøge.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
7 år 7 måneder siden #5653 af Thomas
Besvaret af Thomas på emne Polemik
Jeg kender slet ikke dette apparat og kan derfor hverken sige det ene eller det andet.

Men jeg kan en anden historie fra et hififorum hvor det også gik fuldstændigt galt :lol:

En person havde købt bilbatterier og invertere og havde tilsluttet sin forforstærker, CD afspiller og DAC til disse - Effektforstærkerne (2 stk den ene en KL.A) fik almindelig strøm fra stikkontakten.
Personen havde brugt godt med tid på at lytte til det og postede et indlæg omkring sine oplevelser med det.

Og jeg siger jer, så var der krig :-D

Der var ikke den ting der var i vejen, han hørte med den han sad på og sådanne invertere støjede langt, langt mere end strømmen fra stikkontakten og han blev simpelthen banket i gulvet af den ene efter den anden.
Og han blev fortalt at han aller højest vil kunne høre en forandring, men bestemt ikke en forbedring for de invertere var noget møg, hø og mange andre ord :cheer:

Men der er man vel nød til at spørge sig selv om hvad man finder som en forbedring ? Nogle mener det er en kæmpe forbedring at bruge en rør baseret forforstærker i sit anlæg, hvor andre mener at rør i signalvejen er tæt på det værste.
Men måske har de invertere lige præcis givet den samme lyd som en rørforforstærker til 15 af bankens de store og så er det sgu da godt gået :-D :-D

Sagt på en anden måde så tror jeg man skal passe en smule på med at fortælle andre hvad der er godt og hvad der ikke er.
Igen må jeg sige at mit setup næppe falder i god jord hos ret mange og en del vil sikkert kunne fortælle mig, ud fra nogle billeder, at det er helt forkert.
Men det er nu mig der skal se og høre på det :whistle: (Og jeg må godt have det stort for konen) :-D

__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
High Fidelity = Høj troværdighed og det er ikke indbildning, storytelling eller gætterier
Det er ikke længere nok at sige; Jeg kan høre det !fuckyou!

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

  • Nielsen
  • Emne forfatter
  • Gæst
  • Gæst
7 år 7 måneder siden - 7 år 7 måneder siden #5655 af Nielsen
Besvaret af Nielsen på emne Polemik
Den pågældende var Miju fra Bornholm.
Han skrev noget om, at bilbatterierne med invertere lige gav det sidste luft til gengivelsen.
Det tror jeg ham gerne, for invertere sender enorme mængder HF støj lige ind i apparaterne, og uanset om man synes det lyder bedre eller hvad, så er det ikke noget man skal gøre.
Ham der påpegede det var Hurtig, og resultatet var dog også, at de batterier hurtigt kom af igen, og de er vist aldrig brugt siden.
Invertere er nok den mest effektive metode til, at forurene stelplanet i audioudstyr.

At nørder ind imellem falder for den slags, skal de ikke lastes for. Det sker såmænd oftere end de fleste aner.
"Den sidste luft" snyder rigtig mange, for i den virkelige verden findes der slet ikke den luftighed, som åbenbart er så eftertragtet. Det samme gælder den "sorte baggrund", som også er noget elektronikken laver.
Ikke desto mindre er der mange, som gerne betaler ekstra for mere af den slags.

I Pouls tilfælde er det ikke invertere der er tale om, og Furman power management apparaterne er grundigt filtrerede, men den slags gør man af NØD, og ikke for at få bedre lyd. Det er en nødvendighed ved store events, og derfor findes den slags udstyr.
De anvendes også i studier nogen steder for at sikre, at alting virker altid.

Der er ikke noget spooky ved det.

Jeg vil så tilføje, at når man som Miju skriver om sine bilbatterier på et offentligt forum, og besynger forbedringerne højt og tydeligt, så er det ikke længere inden for hans egne 4 vægge tingene foregår.
Der er folk der gerne tager imod råd, også dårlige råd. Og netop derfor skal man være parat til, at stå på mål for sine itterationer, når man hænger dem til tørre på et offentligt tilgængeligt forum.
Det var kun alt for tydeligt, at Miju ikke vidste noget om switching teknologi, han skrev jo også, at han mente han tydeligt kunne høre, at nu fik apparaterne "renere" strøm, hvilket de i den grad ikke gjorde.
Med andre ord, så bør man sikre sig, at der er teknisk belæg for det man ytrer, ellers så må man tage de klø det giver.
Sidste redigering: 7 år 7 måneder siden ved Nielsen.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

  • nv
  • Gæst
  • Gæst
7 år 7 måneder siden #5656 af nv
Besvaret af nv på emne Polemik
Kan genkende det med den "sorte baggrund".
Første gang jeg prøvede at drive min Luxmann pd-300 pladespiller, med converter og bilbatteri,
blev jeg da også lettere imponeret, af denne sorte baggrund.
Men da den sorte baggrund bare blev ved med at være der, den ene plade efter den anden,
blev den ulidelig.
Bortset fra der ikke skal komme lyd, når anlægget er slukket, er det mest stensikre ved pladeafspilning,
baggrunden ikke skal være sort men forskellig fra plade til plade,
da plader jo gerne kan være optaget forskelligt, med forskelligt udstyr, betjent forskelligt, i forskellige tidsaldre og mm.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Leveret af Kunena Forum